Sista trampet mot Smygehuk

Hejsan hoppsan! Det har hänt lite sen sist vi uppdaterade vart vi var eller hur vi hade det men vi kan väl börja med att vi svängde förbi Martins brorsa Erik i Växjö. Men vägen dit var inte en dans på rosor, minst sagt. Vi hade motvind på ca 7 m/sek och 12 m/sek i byarna och inte nog med det hade vi vårt kära och älskevärda spöregn med oss… Väl där mumsade vi abnorma mängder av Tacos, sjukligt efterlängtat!

Efter en härlig och go natt på en uppblåsbar säng vare dags att röra sig mot Osby, efter Älmhult. Den vägen var väl inget att hänga i julgranen direkt, mest kuperat och en oändligt lång smålandsskog! När vi väl hade landat våra farkoster på en rastplats vid en Statoilmack så häpnade personalen på macken oss! Vi skulle fylla på våra vattenflaskor och frågade snällt om vi kunde göra det och då sa hon i kassan ”om du inte ska handla någonting kostar det 5kr/flaska” WHAT!(?) och för att poängtera förvirringen hade vi precis innan köpt både sylt och mjukglass! Knäppt nog så fyllde vi på flaskorna men gjorde en smitare från ”betalningen”… En rejäl dänga där bak ska den Statoilmacken få som börjar kräva betalning för vattnet… Usch!

Trots den underliga incidenten dagen innan så vaknade vi upp glada och pigga och började cykla mot Kristianstad och åkte senare vidare Åhus som var en ruskigt vacker liten stad som hade sina österlen-drag i sig. Vi tänkte dra en fet och god glass men det började regna (igen!) så vi slängde på oss regnkläderna och cyklade vidare ca 1 mil till och har nu tältat precis vid stranden (bild kommer imorgon när det är ljust)

MEN faktum är att detta var vår näst sista dag eftersom imorgon når vi Smygehuk! Hela morgondagen kommer att vara en enda stor taggdag!

På återseende!

20120824-231317.jpg

20120826-232214.jpg

Lämna en kommentar